miercuri, 1 mai 2013

Facebook provoaca dependenta

Facebook si Twitter provoaca  dependenta mai mare decat alcoolul si tigarile,dupa ultimile studii efectuate de specialisti.Retelele de socializare devin un obicei obsesiv, si exista "pericolul" ca unii sa se lase de tutun, pentru a sta mai mult pe Facebook. Cercetatorii Booth Business School din cadrul Universitatii din Chicago au analizat activitatile a 205 de persoane adulte, pentru a vedea in ce ordine le executa.

 Utilizarea frecventa a retelelor de socializare s-a situat dupa somn si timp liber, reusind sa surclaseze obiceiuri mult mai urate, cum ar fi fumatul si bautul. Social networking-ul a devenit parte a vietii pentru miliarde de oameni si tehnologia mobila asigura accesul instant la site-urile Facebook si Twitter. Cu cat activitatea online este mai intensa, cu atat utilizatorii se logheaza mai des si nevoia de a-ti verifica mailul sau pagina devine o rutina.

Pericolele asociate tutunului si alcoolului nu exista in zona retelelor sociale, astfel incat utilizatorii considera ca actiunile lor (viciile lor) nu pot avea urmari negative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu